Kreikka on monien matkailijoiden suosikki kohde Välimeren alueella. Maa tarjoaa upeita maisemia, herkullista ruokaa, rikasta kulttuuria ja mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Kreikka on kuuluisa upeista saaristaan, kuten Santorinista, Mykonoksesta ja Rhodoksesta, joissa kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat lomailijoita ympäri maailmaa.

Kreikan pääkaupunki Ateena tarjoaa myös runsaasti nähtävää ja koettavaa. Akropolis-kukkula on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, jossa sijaitsee muun muassa Parthenon-temppeli. Vanhakaupunki Plaka tarjoaa viehättäviä kapeita kujia ja perinteisiä tavernoita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja.

Kreikassa riittää myös historiallisia kohteita, kuten Delphi, joka oli antiikin aikainen oraakkelikeskus. Olympia puolestaan oli antiikin olympialaisten alkuperäinen paikka. Näiden historian havinassa voi ihailla muinaisia raunioita ja oppia lisää antiikin Kreikan kulttuurista.

Kreikka tunnetaan myös herkullisesta ruoastaan. Kreikkalainen salaatti, tzatziki, moussaka ja souvlaki ovat vain muutamia maan tunnetuimpia ruokalajeja. Kreikan keittiössä hyödynnetään runsaasti tuoreita kasviksia, oliiviöljyä ja mausteita, jotka tekevät ruoasta aromikasta ja maukasta.

Kreikka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja matkailijoille. Saarilla voi nauttia auringosta ja merestä, sekä harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten snorklausta ja sukellusta. Manner-Kreikassa voi patikoida upeissa vuoristomaisemissa tai tutustua perinteisiin kyliin ja niiden kulttuuriin.

Kreikka on matkakohteena monipuolinen ja tarjoaa jokaiselle jotakin. Olit sitten kiinnostunut historiasta, luonnosta, rantalomailusta tai herkuttelusta, Kreikka varmasti tarjoaa unohtumattomia elämyksiä. Tervetuloa Kreikkaan!

Kreikan matkakohteet

 1. Antiparos: Idyllinen saari Kykladien saariryhmässä, joka on tunnettu upeista rannoistaan, kauniista luonnostaan ja rauhallisesta tunnelmastaan.
 2. Ateena: Kreikan pääkaupunki, jossa yhdistyy rikas antiikin historia ja moderni kaupunkielämä. Ateenassa voit vierailla kuuluisalla Akropoliilla ja tutustua moniin historiallisiin nähtävyyksiin.
 3. Ios: Viehättävä saari Kykladien saariryhmässä, jolla on upeat hiekkarannat, perinteiset kykladilaiset kylät ja eläväinen yöelämä.
 4. Ithaka: Legendaarinen saari Ionianmerellä, joka tunnetaan mytologiassa Odysseuksen kotisaarena. Ithaka tarjoaa kauniita rantoja, upeita maisemia ja rauhallista ilmapiiriä.
 5. Kalymnos: Kaunis saari Dodekanesian saariryhmässä, joka on erityisen suosittu kiipeilijöiden keskuudessa. Kalymnos tarjoaa upeita kiipeilymahdollisuuksia sekä kauniita rantoja ja perinteistä kreikkalaista tunnelmaa.
 6. Kanali: Viehättävä rannikkokylä Länsi-Kreikassa, joka tunnetaan upeista hiekkarannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestä. Kanalista voi myös tehdä retkiä läheisiin luonnonkauniisiin kohteisiin.
 7. Karpathos: Viehättävä saari Dodekanesian saariryhmässä, joka tarjoaa upeita rantoja, perinteistä kreikkalaista kulttuuria ja kauniita kyliä. Karpathos on myös suosittu kohde purjelautailun ja tuulilautailun harrastajille.
 8. Kefalonia: Kreikan suurin saari Kefalonia tarjoaa upeat rantamaisemat ja upeita luontokohteita. Saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Myrtosin ranta ja Melissani-järvi. Kefalonia houkuttelee myös monia purjehtijoita, jotka nauttivat saaren kauniista satamista ja hyvistä purjehdusmahdollisuuksista.
 9. Korfu: Vihreä ja vehreä saari Joonianmerellä, jossa yhdistyvät kauniit rannat, historialliset nähtävyydet ja kosmopoliittinen tunnelma. Korfu on myös kuuluisa herkullisesta kreikkalaisesta keittiöstään.
 10. Kos: Suosittu saari Dodekanesian saariryhmässä, joka tarjoaa upeat rannat, antiikin raunioita ja vilkasta yöelämää. Kosilla on myös hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn ja vesilajeihin. (Kos UKK)
 11. Kreeta: Kreikan suurin saari, joka hurmaa vierailijat upeilla maisemillaan, historiallisilla nähtävyyksillään ja perinteisellä kreetalaisella kulttuurillaan. Kreeta tarjoaa myös upeita rantoja ja herkullista ruokaa.
 12. Lefkas: Kaunis saari Joonianmerellä, joka on kuuluisa upeista rannoistaan ja turkoosista vedestä. Lefkas tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet purjehdukseen ja vesilajeihin.
 13. Leros: Viehättävä saari Dodekanesian saariryhmässä, jossa voi nauttia kauniista rannoista, rauhallisesta tunnelmasta ja perinteisestä kreikkalaisesta elämäntyylistä.
 14. Meganisi: Pieni saari Joonianmerellä, joka tarjoaa kauniita rantoja, kristallinkirkasta vettä ja hiljaisen ilmapiirin. Meganisi on täydellinen kohde rentouttavalle lomalle luonnon keskellä.
 15. Mykonos: Tunnettu ja vilkas saari Kykladien saariryhmässä, joka on kuuluisa upeista rannoistaan, trendikkäästä yöelämästään ja kosmopoliittisesta tunnelmastaan.
 16. Naxos: Suurin saari Kykladien saariryhmässä, joka tarjoaa upeita rantoja, antiikin raunioita ja perinteistä kreikkalaista kulttuuria. Naxos on myös suosittu kohde retkeilijöille ja luonnon ystäville.
 17. Parga: Kaunis rannikkokylä Joonianmerellä, joka houkuttelee vierailijoita upeilla rannoillaan, turkoosilla vedellään ja viehättävällä vanhankaupungin tunnelmallaan.
 18. Paros: Viehättävä saari Kykladien saariryhmässä, jossa yhdistyvät upeat rannat, perinteiset kylät ja rikas kulttuuriperintö. Paros tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet vesiurheiluun ja pyöräilyyn.
 19. Preveza: Kaunis rannikkokaupunki Länsi-Kreikassa, joka tarjoaa upeita rantoja, historiallisia nähtävyyksiä ja mahdollisuuden tutustua Epiruksen alueen kauniiseen luontoon.
 20. Pserimos: Pieni saari Dodekanesian saariryhmässä, joka on täydellinen kohde rentouttavalle lomalle pois turistien vilinästä. Pserimos tarjoaa rauhallisia rantoja ja aitoa kreikkalaista tunnelmaa.
 21. Rodos: Suurin saari Dodekanesian saariryhmässä, joka on täynnä kaunista luontoa, upeita rantoja ja historiallisia nähtävyyksiä. Rodos on myös suosittu kohde aurinkolomalle ja keskiaikaisen kaupungin tutkimiselle.
 22. Samos: Vihreä ja vehreä saari Itäisessä Egeanmeressä, joka tunnetaan upeista rannoistaan, herkullisista viineistään ja antiikin raunioistaan. Samos on myös ihanteellinen kohde patikoinnille ja luontoretkeilylle.
 23. Santorini: Tunnettu saari Kykladien saariryhmässä, jolla on upeita maisemia, upeita auringonlaskuja ja perinteisiä valkoisia kyliä, kuten Oia ja Fira. Santorini on myös suosittu kohde romanttisille lomille.
 24. Sivota: Viehättävä rannikkokylä Länsi-Kreikassa, joka tarjoaa kauniita rantoja, turkoosia vettä ja hyviä mahdollisuuksia veneilyyn ja purjehdukseen.
 25. Skopelos: Vihreä saari Pohjois-Egeanmerellä, joka on kuuluisa kauniista rannoistaan ja upeista metsistään. Skopelos on myös tunnettu kuvauspaikkana elokuvalle ”Mamma Mia!”.
 26. Symi: Idyllinen saari Dodekanesian saariryhmässä, jolla on kauniita rantoja, perinteisiä pastellinvärisiä taloja ja rauhallinen tunnelma. Symi on myös suosittu kohde purjehdusharrastajille.
 27. Telendos: Pieni saari Dodekanesian saariryhmässä, joka on täydellinen kohde rauhaa ja hiljaisuutta kaipaaville matkailijoille. Telendos tarjoaa upeita rantoja ja mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä.
 28. Thassos: Vihreä saari Pohjois-Egeanmerellä, joka tunnetaan kauniista rannoistaan, kristallinkirkkaasta vedestään ja antiikin raunioistaan. Thassos on myös suosittu kohde patikoinnille ja luontomatkailulle.
 29. Tilos: Pieni ja rauhallinen saari Dodekanesian saariryhmässä, joka tarjoaa kauniita rantoja, upeita patikointireittejä ja mahdollisuuden tutustua harvinaisiin kasvi- ja eläinlajeihin.
 30. Vrachos: Viehättävä rantakylä Länsi-Kreikassa, joka houkuttelee vierailijoita upeilla hiekkarannoillaan, turkoosilla vedellään ja kauniilla vuoristomaisemillaan.
 31. Zagoria: Vuoristoalue Pohjois-Kreikassa, joka tarjoaa upeat maisemat, perinteiset kylät ja hyvät mahdollisuudet patikointiin ja luontoretkeilyyn. Zagorian kylien arkkitehtuuri on myös ainutlaatuinen.
 32. Zakynthos: Kaunis saari Joonianmerellä, joka tunnetaan upeasta Navagio-rannastaan, jolla on tunnettu uponnut laiva. Zakynthos tarjoaa myös upeita rantoja, turkoosia vettä ja kilpikonnia suojeltavia alueita.
 33. Delos: Pieni saari Kykladien saariryhmässä, joka on arkeologinen aarre. Delos oli antiikin aikoina merkittävä kaupunki ja se on nykyään Unescon maailmanperintökohde.
 34. Meteora: Kiehtova alue Keski-Kreikassa, jossa sijaitsee useita luostareita, jotka on rakennettu kivipylväiden huipuille. Meteora tarjoaa upeita näkymiä ja historiallista merkitystä.
 35. Olympia: Antiikin Kreikan arvostettu paikka, jossa järjestettiin antiikin olympialaiset. Olympiaan kuuluu monia antiikin raunioita ja arkeologisia kohteita.
 36. Hydra: Idyllinen saari Saroninlahdella, joka on kuuluisa kauniista satamastaan, perinteisistä kivitaloistaan ja rauhallisesta tunnelmastaan. Hydra on myös suosittu kohde taiteilijoiden ja kulttuurin ystävien keskuudessa.
 37. Thessaloniki: Kreikan toiseksi suurin kaupunki, joka tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä, vilkasta kaupunkielämää, kulttuuritapahtumia ja herkullista ruokaa. Thessalonikissa voi myös nauttia meren läheisyydestä.
 38. Kreetan saariryhmä: Kreetan lisäksi Kreetan saariryhmään kuuluu useita muita viehättäviä saaria, kuten Gavdos, Elafonissi ja Chrissi. Nämä saaret tarjoavat upeita rantoja, kauniita luontopolkuja ja rauhallista tunnelmaa.
 39. Patmos: Patmos on pieni saari, joka tunnetaan erityisesti Pyhän Johanneksen luolasta. Luostari sijaitsee saarella ja se on yksi Patmoksen tärkeimmistä nähtävyyksistä.
 40. Milos: Milos on kaunis saari, joka on tunnettu ainutlaatuisista rannoistaan ja kalliomuodostelmistaan. Saarella sijaitsee myös kuuluisa Venus de Milo -veistos.
 41. Poros: Poros on pieni saari, jolle pääsee helposti Ateenasta. Saarella voi rentoutua kauniilla rannoilla, tutustua perinteisiin kyliin ja ihailla upeita näkymiä.
 42. Mytilene: Mytilene on Lesboksen saaren pääkaupunki ja tarjoaa matkailijoille historiallisia nähtävyyksiä, kauniita kirkkoja ja hyviä ruokapaikkoja. Saari on tunnettu myös kalastajakylistään ja idyllisistä rannoistaan.
 43. Ioannina: Ioannina on Pohjois-Kreikassa sijaitseva kaupunki ja se tarjoaa matkailijoille upeita luontokohteita, historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuuritapahtumia. Ioannina on myös tunnettu arkkitehtuuristaan ja perinteisistä hopea- ja kultaesineistään.
 44. Nafplio: Nafplio on viehättävä kaupunki Peloponnesoksella, joka on täynnä upeita nähtävyyksiä ja viehättäviä kujia. Kaupungissa voi tutustua muun muassa Akropoliin raunioihin ja venetsialaiseen linnaan, sekä nauttia tunnelmallisesta vanhastakaupungista ja kauniista rannoista.

 

Kreikka tarjoaa matkailijoilleen upeita matkakohteita ympäri maata. Antiikin aikainen historia ja upeat rannat houkuttelevat matkailijoita vuosittain maan upeisiin kohteisiin.

Tämä artikkeli on esitellyt joitakin Kreikan suosituimpia matkakohteita, kuten Ateena, Santorini, Kreetan saari, Rodos ja Olympian vuori. Jokainen näistä kohteista tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja seikkailun.

Kuitenkin Kreikalla ja sen matkakohteilla on paljon enemmän tarjottavanaan. Kreikassa on upeita saaria, kulttuurikaupunkeja ja historiallisia nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua.

Kutsun sinut tutustumaan tarkemmin jokaiseen Kreikan matkakohteeseen tämän artikkelin alaosioissa. Lue lisää ja löydä itsellesi mieluisa matkakohde.

Tämä artikkeli on tarkoitettu antamaan sinulle pienen maistiaisen Kreikan matkailutarjonnasta. Matka Kreikkaan voi olla unohtumaton kokemus, oli sitten kyse rantalomasta, kulttuuririennoista tai historian tutkimisesta.

Toivon, että tämän artikkelin avulla olet saanut inspiraatiota suunnitella omaa matkaasi Kreikkaan. Älä epäröi jakaa tietoa tästä artikkelista sosiaalisessa mediassa ja kannustaa muita tutustumaan Kreikan upeisiin matkakohteisiin.

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja, voit jättää ne tälle sivulle tai kyseisen matkakohteen alasivuille. Toivon, että tämä artikkeli ja sen alasivut auttavat sinua suunnittelemaan unohtumattoman loman Kreikkaan!


Kommentit

Matkakohteet — Ei kommentteja

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>